INTERSEKTIONEL FEMINISME - live feat. AKA HANSEN

Det er med allerstørste ydmyghed og stolthed i kombination med fornyet kampgejst, at vi lægger denne samtale ud til alle og enhver, der med “åben sind, nærvær og selvrefleksion” — som en lytter skrev — vil lægge øre til denne samtale i forbindelse med Kampdagen den 8. marts 2022 sammen med AKA HANSEN Tak for dit utrættelige arbejde, Aka! 

Tak din sårbarhed og åbenbarende åbenhed, der den søndag op til kampdagen den 8. Marts gav alle tilstede på Teater Grob en påtrængende påmindelse om, at ingen er fri før alle er frie!


Hvid feminisme som verdenssyn taler til et sæt af forankrede antagelser og adfærd, der centrerer hvidhed og ser vestlige værdier som overlegne. Denne universalisering af hvide feministers bekymringer som værende alle feministers bekymringer er blevet eksporteret globalt med succes, og konsekvenserne har været særligt ødelæggende for brune, sorte og oprindelige folks verdenssyn rundt om i verden.


Det er med dette afsæt vi gik ind til Kampdagen den 8. marts 2022 med en samtale om misrepræsentation og underrepræsentation i feminisme i Danmark i dag fra vores synspunkt. 


Lyt eller GENLYT! Tag rigtigt godt imod det og brug det!


<3


Om Aka Hansen:

Aka Hansen er en prisvindende Inuk (Kalaaleq) filmskaber med base i Nuuk, Grønland. Hun er aktivist og mor og grundlægger af produktionsselskabet Uilu Stories, hvis mission er at fortælle og bidrage med flere oprindelige historier med Inuit-stemmer. Hansen har været aktiv i de seneste års debatter om afkoloniseringen af Grønland.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.