HVAD SKAL DER TIL FOR AT KUNNE KALDE SIG DANSK? feat. AMAL HADI

Dagens samtale kommer tæt på os, og den sad længe i os derefter.

Vi taler med 18-årige Amal Hadi, som er født og opvokset i Danmark. På rigtig mange måde minder Amal om andre unge mennesker på hendes alder. Hun går i gymnasiet, arbejder ved siden af, hænger ud med sin familie og venner. Men hun kæmper også en kamp som hendes etniske hvide venner og klassekammerater ikke skal, nemlig at få dansk statsborgerskab.

Hun kæmper med at samle pengene ind til at starte processen, komme til Næstved hvor Udlændingestyrelsen ligger, i skoletiden, og vælge om hun skal prioritere sine eksamener eller at læse op på kongerækken. Amal har også en dagligdag, hvor hun skal være ekspert på den danske lovgivning uden ikke kan få hjælp fra f.eks hendes lærer, da de møder hende med skepsis og mistro.

Hvordan kan en ung person født og opvokset i Danmark – og aldrig kendt til andet – leve et liv i usikkerhed og ikke er dansk statsborger ved fødsel? 


Vi håber, at I vil tage kærligt imod dette afsnit og hjælpe os med at sprede kendskabet. Amal er desværre ikke den eneste, der står i den her svære situation. 

 

Læs mere om Indvandrerkvindecenteret på Nørrebro her: http://i-kc.dk/


Særligt tak til Amal! ♥️

 


Artworkfoto: Sissel Abel

Jingle: Awinbeh Ayagiba

Producer & klipper: Mie Brandstrup

Og alle vores venner hos The Lake Radio <3


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.