FLUGT UDEN FARVER? - live feat. NAGIEB KHAJA


Dagens afsnit blev optaget live fra Copenhagen Distillery i samarbejde med Amnesty International Danmark. 


“FLUGT UDEN FARVER?”


Titlen på dagens afsnit er et spørgsmål med et indlysende svar: NEJ!

 

Forskelsbehandlingen af mennesker på flugt, der for alvor blev blotlagt af forårets flygtningekrise i Europa er stadig i dag et ømtåligt og råt emne. Dog havde vi en enestående mulighed at dykke ned i det med krigskorrespondent, formidlingshelt og Cavling-vinder, Nagieb Khaja.


Vi taler bl.a. om, konsekvenserne af statsautoriseret diskrimination (af mennesker på flugt) for det menneskesyn, der bygges asyllovgivning på, og som kan gå hen og blive til “almindelige” opfattelser hos almindelige borgere. 


Som krigskorrespondent i Europas første invasionskrig siden 2. verdenskrig spørger vi også Nagieb Khaja om mediernes blik på “hvide kontra brune og sorte” krige og konflikter.


Tak til alle der var involveret i at skabe plads til disse perspektiver blandt alskens andre samtaler derude om samfundssind, flygtninge-, geopolitik og velfærd.

Vi håber, at I selv har lyst til fortsætte snakken, hver især, der hvor I er.❣️


TAK FORDI I LYTTER MED.


Nagieb Khaja er carvling-prisvinder og  international anerkendt dokumentarinstruktør og journalist, hvis film og reportager er blevet vist på bl.a. BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian m.m. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.