ANGELA DAVIS & RENI EDDO-LODGE

Angela Davis er en ikonisk afroamerikansk politisk aktivist og professor. Davis har særligt markeret sig med et langt forfatterskab, og som borgerrettighedsforkæmper for afroamerikanske kvinder, homoseksuelle og personer i det amerikanske fængselssystem. I år fejrer hun 50 års for løsladelsen efter at være blevet sat på FBIs “Most Wanted” liste for sin aktivisme. 

 

Reni Eddo-Lodge er Nigeriansk britisk akademiker, forfatter og journalist. De fleste vil nok kende hende fra den hendes debut, why I’m No Longer Talking To White People About Race, der udkom i 2017, hvor hun siden blev den første sorte britiske forfatter til at toppe Storbritanniens bestsellerlister.

I snart et årti har Eddo-Logde været en af stærkeste bidragydere til, at viden udbredes og diskussionen af racisme, klasse, feminisme, diskrimination og kolonialisme også kan tages i Danmark på et kvalificeret grundlag.

 

Vi tog på Heartland Festival for at opleve disse to levende legender i samtale om abolitionisme, det opbyggelige i systemkritik og det kollektive arbejdsfællesskab, der er fundament for Davis’ forfatterskab.

I dagens afsnit reflekterer vi over de budskaber i deres samtale, som ræsonnerede særligt hos os. Det er ingen spoiler alert at sige, at vi begge stadig i dag er meget rørte over det enestående og nærværende i at opleve relationen og dialogen mellem den nuværende og forudgående generation, der stadig kæmper den samme kamp, legemliggjort gennem Angela Davis og Reni Eddo-Lodge. Vi kan derfor heller ikke komme udenom at snakke om, hvordan rammerne og mulighederne for at opleve disse to sorte kvinder på Heartland også var.

 

Vi håber, at I tager godt imod denne samtale. 

Har I selv noget særligt forhold til Angela Davis og Reni Eddo-Lodge?

Var I på Heartland Festival? Spill the tea! 

 

God lyttelyst ♥️ 

 

Dette er ikke sponsoreret indhold!

 

Artworkfoto: Sissel Abel

Jingle: Awimbeh Ayagiba

Klipper: Mie Brandstrup

Studie: The Lake Radio
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.