#18 Butiker, bageri-bilar och begagnat-gallerior


Vi lockas av begär, får poäng ju mer vi shoppar (poäng som vi kan omvandla till flygresor) och butikerna är uppbyggda för att locka till köp.


I detta nybakade avsnitt kikar Emma Sundh och Maria Soxbo in i framtiden bland grönsaksbussar, refill-möjligheter, decentraliserade samhällen, omöjligt-att-göra-dåliga-val-kiosker, återbruksgallerior och matbutiker som är indelade i grönt, gult och orange (eller rött) efter WWF:s guider.


I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?


I avsnitt #18: Butiker, bageri-bilar & begagnat-gallerior synar vi butikerna och spånar framtidens lösningar.


PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo


KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.


SAMARBETSPARTNER: PBX är en ny sorts kiosk i ständig förändring. PBX är ett living lab där nya koncept testas med målet att skala upp de lyckade resultaten. Tanken är att du ska kunna gå in i en PBX-kiosk och slippa göra ett dåligt val. PBX testar en mängd spännande lösningar, exempelvis att erbjuda ett sortiment fritt från palmolja, läsk på kran, närproducerat bröd och så skippar de ciggen. PBX står för Pressbyrån X, och drivs av Reintan som också äger Pressbyrån och 7eleven.


MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)

Get bonus content on Patreon

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.