#24 Bäst på el-effektivisering – spara pengar & klimat!

På med yllekofta, raggsockor och buga inför the ål majti tofflorna! Att vi befinner oss i en elkris har nog få missat, men hur hänger allt ihop? Hur påverkar elkrisen klimatet? Vad kan du och jag göra? Och om en vill energieffektivisera – vad ska en satsa på först? Vad ger mest effekt? Och vad finns det för smart teknik som hjälper oss att sänka våra elkostander.

Klimatduon Emma Sundh och Maria Soxbo ger sig in i sladdland och reder ut frågetecken, vaskar fram de bästa elbesparings-hacksen och gluttar in i framtiden. Hur ser det ut då?


Dessutom har Maria haft en energikonsult på besök i sitt 1930-talshus och Emma bygger ett hus från grunden. Hur tänker de kring utmaningar och möjligheter.


I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?


I det nyladdade avsnittet #24 Bäst på el-effektivisering – spara pengar & klimat får du elkoll i ett kick!PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo


KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.


SAMARBETSPARTNER: LEDVANCE erbjuder smart teknik i form av smart belysning och pluggar – som ger dig möjligheten att styra, schemlägga och mäta din elektronik.


MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)

Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.