#23 Business, brödföda & ballt kneg

Vilka yrken kommer vi ha i framtiden? Vad spelar arbetstiden för roll för omställningen? Och vad skulle du välja: Högre lön eller kortare arbetstid?

Och vad ska en göra om det där jobbskavet uppstår. Du vet, känslan av att ens jobb kanske inte riiiiiktigt bidrar till att sänka utsläppen? Eh, jag kan relatera om någon! Och vad ska en göra då? Fly till ett hållbart jobb eller fäktas för rappare omställning?


I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?


I det nyrekryterade avsnittet #23  Business, brödföda & ballt kneg snackar vi jobb! Framtidens jobb, hur en kan påverka sin arbetsplats och så njuter vi av grymma förmåner som puttar oss i rätt riktning. Lyssna loss vittja!


PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo


KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.


SAMARBETSPARTNER: Fackförbundet Vision bryter ny mark genom att införa klimatombud! Det är en ny facklig roll som ska verka för minskade utsläpp och en framtidssäkrad arbetsplats. Vision har som mål att verka för 1 000 klimatinitiativ innan årets slut. BAAM!

Vill du också jobba med klimat på arbetstid och bidra till ett vettigare samhälle? Spana in den nya rollen klimatombud!


MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)

Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.