#2: Besprutat, bin & biologisk mångfald

AVSNITT #2 – BESPRUTAT, BIN & BIOLOGISK MÅNGFALD


Tänk att människan är så övertygad om vår egen förträfflighet att vi tror att vi klarar oss utan andra arter. Att vi förknippar "fräschhet" med kemiska städprodukter och att vi pratar om "mat och ekologisk mat" istället för "mat och besprutad mat". Att vi irriterat slår ihjäl det livsviktiga biet som irrat in i köket istället för att tacka för all nytta det gör genom att tacksamt och ödmjukt hjälpa det ut. Visst gick det lite snett någonstans?


Nu är det dags att tänka om och tänka rätt. Sätta den biologiska mångfalden i centrum, och bygga en värld där vi tryggar vår matförsörjning, planerar våra städer på ett helt annat sätt och ser till att även kommande generationer får njuta av den fantastiska artrikedom som vi så länge tagit för givet!


I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?


#2: Besprutat, bin & biologisk mångfald pratar vi om allt från rekoringar, drömförskolor och framtidens bostadsannonser till språkbruk, klimatkorkade normer och varför bra mat aldrig borde bli en klassfråga.


PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo


KONTAKT MailFacebook & Instagram.


SAMARBETSPARTNER Matföretaget Årstiderna med 100% ekologiska matkassar och ingredienslådor.


MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)

Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.