#1: Början

AVSNITT #1 – BÖRJAN


Nu står vi här, mitt i plan A-livet, och skördar frukterna av en livsstil vi byggt upp under 150 år eller så. Vi kan färdas fossilsnabbt överallt – med bilen till gymmet för att springa en mil, eller med flyg till andra sidan världen för att kunna lägga upp en perfekt poolbild på instagram. Många av oss är belånade upp till hårfästet för några åtråvärda kvadratmeter lägenhetsyta i storstan, vi kan shoppa ännu fler saker vi inte behöver dygnet runt genom den globala jättebutik vi alla har i våra smartphones och vi jobbar, jobbar och jobbar för att få kalkylen att gå ihop. Vi är rustade för en evig högkonjunktur, utbrändhet är en folksjukdom och vår livsstil är ett luftslott byggt på växthusgaser. Vill vi ha det så här?


I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?


I #1: Början pratar vi om allt från baksmälleshopping till jordkällare, från betydelsen av trygga brallor till varför vi måste göra ett kommande avsnitt om Frankrike.


PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo


KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.


SAMARBETSPARTNER Klimatappen Deedster


MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)

Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.