6. Om vad som krävs för att reklam ska nå igenom bruset - med innovationschefen David Orlic

Trots att reklam finansierar några av våra mest älskade tjänster inom nyheter och underhållning - tidningar, Instagram, Youtube, Facebook och poddar för att ta några exempel - säger sig många hata reklam. Varför är det så? Om det är någon som kan förklara det är det förmodligen David Orlic. Han vice vd och innovationschef på Prime Group, ett av landets största kommunikationskonsultbolag. och ordförande i Komm, branschorganisationen för alla företag som arbetar med kommunikation i Sverige. 


Han är också bildad och beläst. David kan sin idéhistoria, förstår kapitalismens drivkrafter, och vet hur en berättelse ska struktureras för att slå igenom i bruset och nå in i andra människors filterbubblor. Det blev ett fritt samtal om reklam och kommunikation som spände mellan allt från hur reklamköpare måste förhålla sig till ilska till varför så många aktörer verkar sälja hopp nuförtiden, från Nike till Greta Thunberg till Socialdemokraterna.

 

Bokrekommendationer

Fiktioner - Jorge Louis Borges

Klätterbaronen - Itallo Calvino

Melankoliska rum - om ångest, leda och sårbarhet i förfluten tid och nutid - Karin Johannesson


#perspektivpodden


Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet

Producent: Gabriella Lahti. Programledare: Per Grankvist


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.