65. Omtyckt är bättre än populär - med Lars-Johan Åge

Kollar du också hur många som gillat dina inlägg? Funderar du ofta på vad dina vänner och kollegor tycker om dig? Är det för att du vill bli omtyckt? Eller är det för att det ger en slags indikation på om du är populär, vad det nu är för något? Du är inte ensam om att bete dig så här i så fall.


Lars-Johan Åge är professor i företagsekonomi vid Högskolan i Gävle där han bland annat forskar på förhandlingsteknik. Han har också analyserat mönster hos förhandlare inom gisslansituationer, affärer och diplomati på flera ställen i världen. Han har även skrivit boken Omtyckt Det här blev ett intressant samtal om bland annat skillnaden mellan popularitet och omtyckthet och varför det senare är att föredra.


Bokrekommendationer

Authentic -How to be yourself and why it matters - Stephen Joseph

Positivity - Barbara Fredrickson

How to Win Friends and Influence People - Dale Carnegie
Producent: Jens Back och Per Grankvist. Klippning Hanna Brandén och mixning av Stray Dog Studios. När du delar i sociala kanaler, använd #perspektivpodden

Perspektiv är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler om du vill ha faktabaserade förklaringar av aktuella händelser - varje dag.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.