6: Emotionell kärlek och praktisk kärlek – vad är skillnaden?

Dagens avsnitt handlar om emotionell kärlek vs. praktisk kärlek.. Vi är väldigt många (våra föräldragenerationer inkluderade) som känner igen oss i det här.

Vi är många som fått kärlek, trygghet och stöd genom allt det praktiska i vår barndom. Det har alltid funnits någon som hämtat och lämnat, fixat matsäck, nattat med sagor, plåstrat om när vi slagit oss och serverat kalas på födelsedagen.

Men det har kanske inte funnits någon som ställde den där följdfrågan när man berättade om något jobbigt som hänt i skolan (äsch, borsta av och ryck upp dig) och det har kanske inte alltid funnits tid att fråga om känslor och tankar (man ska ju inte älta. Måste alltid vara stark). Och den där tröstande kramen efter att någon såg igenom fasaden som målades upp kanske uteblev.

I det här avsnittet pratar vi om det faktum att många föräldrar (och i andra relationer) är fantastiska på att ge praktisk kärlek, men faktum är att många brister i det emotionella. Och vad blir konsekvensen? Vad är det ens för skillnad och varför är det viktigt att fylla på båda områdena?

Glöm inte att prenumerera!
For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy