10: Vågar du vara sann mot dig själv? Om självinsikt och reflektion.

I veckans avsnitt av vår podcast Omänskligt pratar vi om självinsikt och reflektion - kanske kan det vara något av det svåraste som finns. "Att våga" ha självinsikt är inte helt lätt eftersom det gör att vi behöver möta och bearbeta våra egna svagheter och brister.

Vi pratar om det känsliga i att det kanske inte är så att man själv alltid är offret för en situation, utan att det är en själv det beror på - eller en själv som är "problemet". Vad händer med en människa som helt saknar självinsikt? Anna säger att det kan bli rent farligt att inte ha självinsikt och vi pratar om hur bristande självinsikt påverkar ledarskapet och ett helt företag.

Varför kan det vara så läskigt, otryggt och jobbigt att få en ny insikt?

Vi har väl alla träffat på personer som visserligen har självinsikt och säger "jag är såhär, det är bara att acceptera" men samtidigt väljer den egoistiska vägen och frånsäger sig allt ansvar om egen utveckling vilket bidrar till att omgivningen får lida. Anna berättar om sitt eget temperament och Sofia berättar om när jag inte hade förmågan att ha självinsikt.

Glöm inte att prenumerera och skriv gärna en recension!