95. Taximordet i Stuvsta del 3

Det har gått fem år sedan taxichauffören Berit Lundqvist hittades mördad i sin taxi. Bilen hon hittades i stod parkerad på en enslig skogsväg i Stuvsta. Mordkommissionen i Huddinge inledde en intensiv jakt på Berits mördare. En jakt som visade sig bli svårare än poliserna räknat med. Under fem års tid har tusentals tips bearbetats och misstänkta har tagits in för förhör. Det har inte lett till någonting annat än stora tidningsrubriker. Men 1972 sker ett genombrott. Polisen får ett erkännande från en dömd svensk mördare. Mannen erkänner rakt upp och ner att det är han som har dödat Berit. Mordutredningen tar ny fart.


Manus av Camilla Söderlund.


Vill du att Olösta mord ska komma ut varje vecka? Du kan påverka genom att dela podden med alla du känner som kan tänkas vara intresserade och/eller sponsra via Patreon. Välj valfri summa du vill sponsra med per avsnitt på Patreon. Når vi 2000 kr per avsnitt kommer podden att komma ut varje torsdag istället för varannan vecka.


Swishdonationer till 070-7715864 fungerar fortfarande. Märk swishen "Olösta mord". Varje gång vi når upp till 1000 kr donerade via Swish kommer det ut ett extra avsnitt - på en ojämn torsdag. Om podden har nått 2000 kr på Patreon och kommer ut varje vecka kommer det att komma ut två avsnitt samma dag på en jämn torsdag när det kommer in 1000 kr via Swish.


Har du teorier om vad som hänt i fallen som vi tagit upp i podden? Skicka dem till: zimwaypodcast@gmail.com så kommer vi ta upp dem i kommande avsnitt. 


Det här är en podd av Dan Hörning.


Följ Dan Hörning här:

Twitter: @danhorning

Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/?hl=en

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV2Qb7SmL9mejE5RCv1chwg

Mail: zimwaypodcast@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/Olostamord/


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.