57. Sven Sjögren del 29 Gärningsbeskrivningen

Inom kriminalvetenskapen görs ofta en gärningsmannaprofil vid fall där gärningsmannen är okänd. I fallet Sven Sjögren ställs vi istället för en omvänd problematik. Vi har en misstänkt gärningsman, men vi vet inte vad som har skett. Vi kommer nu samla ihop de olika ledtrådarna och försöker återskapa en sammanhängande bild av händelseförloppet.


Manus av Urban Gärdek med research av Thorbjörn Brehmer och Tobias von Braun.


Vet du något om fallen Sven Sjögren eller Björn Adolfsson som kan bidra till att de hittas? Maila vår grävgrupp på tips.olostamord@gmail.com Det går bra att vara anonym. 

 

Mer information om letandet efter Svens kropp finns på www.hittasjogren.nu


Gillar du Olösta mord kan du sponsra podden på Swish. Numret är 070-7715864. Märk Swishen med "Olösta mord.".


Det här är en podd av Dan Hörning.

 

Följ Dan Hörning här:

Twitter: @danhorning

Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/?hl=en

Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV2Qb7SmL9mejE5RCv1chwgFör er som inte kan få nog av detta fall och som också vill läsa om Sven Sjögrens och Björn Adolfssons försvinnanden, inte bara lyssna, så gör det gotländska nyhetsmagasinet Horisont en rejäl djupdykning i ämnet i sitt mars-april-nummer. Horisont är ett gotländskt nyhetsmagasin som kommer ut med sex nummer om året, med fokus på granskande och djuplodande journalistik, personporträtt och bildreportage.

Podden Olösta mord och nyhetsmagasinet Horisont har gjort digra efterforskningar på varsitt håll i fallet men också samarbetat kring vissa delar. Detta har mynnat ut i både de poddavsnitt som ni kan lyssna på här i Olösta mord och den artikel som ni kan läsa i Horisont, där ni också finner ett digert bildmaterial från de snart 50 år som gått sedan Sven Sjögren försvann. 

Horisont och podden bjuder dessutom lyssnarna på 25 procents rabatt vid köp av det aktuella numret av magasinet. Gå in på horisontmagasin.se/sjogren och läs mer om erbjudandet. 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.