#146 – Emil Eifrém skapade grafdatabas-bolaget Neo4j som världens techjättar inte kan få nog av

I det här avsnittet av Svenska snillen befinner vi oss högt upp med utsikt över Västra hamnen i Malmö för att träffa Emil Eifrém, vd och medgrundare av grafdatabasbolaget Neo4J.

Neo4J föddes ur ett behov av en helt ny typ av databaser, databaser som på ett mer visuellt och kraftfullt sätt kunde visa hur data hänger samman i stora nätverk – något som traditionella relationsdatabaser inte var särskilt bra på.


Neo4J tog snabbt sina första steg från Sverige ut i världen och har storkunder som Ebay, IBM och HP, samt investerare som Google.

I avsnittet berättar Emil om den första svåra tiden som startupgrundare, hur det var att tacka nej när ett av världens största techbolag ville köpa Neo4J – och hur Silicon Valley, där Emil bodde i flera år, har förändrats.


Medverkar gör även David Sonnek, vd för Wallenbergs stiftelse Navigare Ventures, som ger sin analys av varför Neo4J har lyckats internationellt, tillsammans med andra svenska techbolag som Spotify, Izettle och Klarna.


Svenska Snillen är en podcast som lyfter fram svenska ingenjörer och uppfinnare, vars innovationer bryter ny mark. Vi berättar om de ambitiösa rebellerna som vågar gå sin egen väg med en idé som förändrar branscher, vårt samhälle och vår vardag. 

Svenska Snillen är en produktion från Sveriges största tekniktidning Ny Teknik i samarbete med Sveriges Ingenjörer.

Kontakt: redaktionen@nyteknik.se


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.