#54: Ellie Dobson: Hun var med på å finne Higgs-bosonet — nå jobber hun som analytiker i Norge

— Start med et veldefinert spørsmål, forteller leder av dataanalytikerne i Arundo, Ellie Dobson. I dagens episode gir hun sine beste tips til hvordan du kan få mest mulig ut av dataene dine


Dobson har en doktorgrad i partikkelfysikk fra Oxford og erfaring fra sveitsiske Cern hvor hun i 2012 var med på å finne «Gudspartikkelen»Higgs-boson. Funnet har blitt tildelt Nobelprisen og blir ansett som et vitenskapelig gjennombrudd.


I dag bor Dobson i Norge og jobber med alt som har med data å gjøre i teknologiselskapet, Arundo Analytics. Avanserte dataprogrammer, algoritmer og kunstig intelligens er kjernen i selskapets satsing.


— Finn ut av hva du vil ha svar på og hva som vil gi mest verdi til selskapet ditt. Når du har funnet ut av det, kan du hente datasettet du trenger for å svare på spørsmålet, forklarer Dobson.


I episode #54 av podkastserien ‘De som bygger det nye Norge’møter du VP dataanalytiker hos Arundo, Ellie Dobson. Sammen med Silvija Seres snakker de om Higgs-boson, hvordan du kan trene opp algoritmer til å hente ut data, stordata og IoT (Internet of Things). Du får også høre Dobsons beste råd til selskaper som vil få mer ut av dataene sine.


Hør Ellie Dobson på vår kommende konferanse 10. april. Les mer her. 

 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy