#53: Satvir Singh Parmar: Kjenner du til Norges «ukjente» teknologisuksesser?

Visste du at oldefaren til kodeslangen Python ble unnfanget på UiO? Eller at 30-40 prosent av innholdet i ABB er rester fra oppkjøpte norske selskaper? Og har du hørt om Per Kure?


— Disse eksemplene er ukjente for folk flest, men er stjerneeksempler på norske verdensledende teknologisuksesser, forteller Satvir Singh Parmar, innovasjonssjef i Eltek.


Hva er egentlig Norges teknologiske fortrinn? Hvorfor blir de beste selskapene til nasjonale utlendinger? Og hvilke tre steder bør Norge se til for å bli best på talentattraktivitet? Det snakker Singh Parmar om sammen med Silvija Seres i episode #53 av `De som bygger det nye Norge`.


Singh Parmar er en fysiker fra Blindern, en nerd i businessklær og har fokusert karrieren sin mot FoU-basert business. Innovasjonslederen har spennende bakgrunn fra kjente selskaper som Orkla, Borregaard og McKinsey. I dag jobber han i Eltek, som er et verdensledende selskap fra Drammen innen strømforsyningsteknologi.


I 2016 vant Eltek NHOs nyskapingspris med produktet Rectiverter. En unik teknologi som klarer å snu strømretningen inne i produktet — noe som treffer tiden godt med systemer som bidrar til elektrifisering av sub-Sahara og kostnadseffektive energilagringsløsninger for energinettet.


Her finner du de fem mest populære podkastepisodene fra 'De som bygger det nye Norge'


Følg oss på:

Facebook, Instagram, Twitter , LinkedIn og obforum.no

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy