11. Problem med likviditeten? Det är lättare att lösa än du tror.

Likviditetsproblem är en vanlig orsak till att riktigt bra företag ändå inte klarar sig. Kanske beror det på en okunskap om de många relativt enkla sätt sätt som man kan förbättra sin likviditet på (utan att sälja fakturorna), säger Carola Lundgren på redovisningsbyrån Revisionären i Piteå som är en av företagarna vi besöker i det här avsnittet. Hon har en aldrig sinande ström av goda råd att ge.


Och Andreas Selberg på Solenergi i Norrbotten AB reflekterar om likviditetsproblem i grund och botten handlar om att man är för snäll? Att man tänker mer som kund som företagare när man utan att tänka på det agerar bank åt kunderna. I avsnittet får du höra hur han hanterar det. Ett avsnitt fullt med konkreta tips och nya sätt att se på likviditet som kan vara avgörande snabbare än du anar - särskilt om du inte läst företagsekonomi.

-

Nästa steg är en podd från Vad Vi Vet. På https://instagram.com/vvv.foretag delar vi med oss av råd och tips kring företagande. Du hittar oss även på LinkedIn - sök bara efter "Vad Vi Vet"! Programledare: Per Grankvist. Klippning och teknik: Jens Back. Research: Eva Dahlberg. Tack till Almi som gjort det här avsnittet möjligt! Läs mer vad de kan göra för dig på http://almi.se/tasteget


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.