42. Vet du varför kunderna använder din produkt?

Alla framgångsrika verksamheter utgår från sina kunder. Det är en sanning som också är en klyscha. Så hur tar man reda på varför kunderna vill ha? Särskilt när kunderna själva kanske inte ens har svaret på den frågan. Det finns ett klassiskt exempel på detta där kosmetikkungen Charles Revlon lär ha sagt att ”in the factory we make cosmetics, in our stores we sell hope”. Frågar man kunderna så köper de kosmetik, men drivkraften är hopp. 


Så hur tar man reda på varför kunderna egentligen använder dina produkter eller tjänster? Och varför får de sådana enorma konskevenser för bolaget och den strategi man väljer? Vi har träffat Per Kristensson, professor vid Karlstads universitet som skrivit “I kundens skor”, och Carina Rislund som driver konsultbolaget HokaHey, för att förstå vad som krävs, teoretiskt som praktiskt, för att gå i kundens skor. 


“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet, tjänsten som snabbt gör dig mer allmänbildad i aktuella ämnen. Skaffa ett gratiskonto på vadvivet.se 

Programledare: Per Grankvist @pergrankvist Redaktör: Andrea von Essen. Klippning: Jens Back. Publicering: Sara Lundgren. Mixning: Stray Dog Studios.  

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.