20. Sälja kunskap som tjänst

Tänk att kunna sälja saker utan att jobba. Eller i alla fall utan att jobba fler timmar. Många företagare drömmer om att sälja sin kunskap som en tjänst. Vi har träffat två som lyckats. Erika Kits Gölevik tröttnade på hur kvinnors träning framställs i media och startade Träningsrevolution, ett Netflix för träningsvideos där fokus är på att må bra ut, snarare än att se bra ut. Hon berättar om hur hon hittade en publik och hur hon kunde skapa en tjänst utan att koda något själv. Sveinung Skaalnes har grundat Colearn som paketerat sin metod och metodik till en tjänst, som kunderna sedan kan använda i ett slags steg-för-steg-process eller, om de så vill, använda som verktygslåda. Han förklarar strategin bakom och hur de tänkt kring sin prissättning.


“Nästa steg” är producerad av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nastasteg


“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler om du vill ha faktabaserade förklaringar av aktuella händelser - varje dag.

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.