12. Allt om att öppna ett ställe till

I varje stad finns en butik eller en restaurang som alla gillar och som därför går riktigt bra. Så att ägaren så småningom funderar på att öppna ett ställe till i hopp om att upprepa succén är inte så konstigt. Men då gäller det förstås att undvika misstagen. Sofia Wilén på familjeägda Tehuset Java i Lund öppnade butik nummer två efter drygt sjuttio år när de tog steget till Stockholmsområdet. Hon berättar om hur hon gör för att hitta bra personal, något som varit avgörande för deras framgång.


Calle Henrickson driver ett helt gäng populära ställen i Lund, bland annat klassikern Klostergatans Vin & Delikatess. Han delar med sig om hur han den hårda vägen lärt sig att ha koll på nyckeltalen innan man öppnar nytt, och berättar om hemligheten bakom bra service.

-

Nästa steg är en podd från Vad Vi Vet. På https://instagram.com/vvv.foretag delar vi med oss av råd och tips kring företagande. Du hittar oss även på LinkedIn - sök bara efter "Vad Vi Vet"! Programledare: Per Grankvist. Klippning och teknik: Jens Back. Research: Eva Dahlberg. Tack till Almi som gjort det här avsnittet möjligt! Läs mer vad de kan göra för dig på http://almi.se/tasteget


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.