Episode 233 - Foreldrene drepte Facebook

Hvorfor forlater egentlig de unge Facebook, og gjør de virkelig det? Det er ikke ulovlig å kjøpe falske følgere, selv om det er moralsk forkastelig.


Falske følgere og likerlikk

Er det mulig å kickstarte sin tilstedeværelse på Instagram ved å kjøpe følgere og likerklikk for en bedrift? Hva med å abonnere på en tjeneste som genererer 100 falske likerklikk hver post. Og hva om du kjøper 100.000 falske Facebook-følgere til din verste konkurrent. Hva skjer da? Kan du påvirke algoritmene? Kan du påvirke rekkevidden negativt? Det er vel ikke ulovlig? Men moralskt er det på skikkelig luggeføre.


Derfor mister Facebook de unge

Det er et tilbakevendende tema - at Facebook mister de unge brukerne. E24 skrev for kort tid siden at …. Facebook kommer til å miste over 3 millioner brukere under 25 år i Storbritannia og USA i løpet av 2018. Men har de unge forlatt Facebook? Og hvorfor? 


Sosiale medier siden sist:

  • Twitter og Snapchat vil vokse på Facebooks bekostning
  • Twitter vil komme botsa til livs
  • Nye muligheter for bruk av hashtags på Instagram
  • Facebook-trafikken til mediehusene synker
  • Satser 393 millioner på krypterte apper
  • Samsung lanserte Galaxy S9


Takk for at du lytter på MediaPuls.

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.


Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.