Episode 83 - Når alle blir sine egne mediehus

Rema 1000 planlegger det. Paleet har gjort det. Drammen kommune har gjort det, og nå kommer flere etter. Private og offentlige organisasjoner blir sine egne mediehus. Til stor forargelse for de redigerte mediene.

Digital transformasjon og disrupsjon står i fokus. Kampanje arrangerte Media Business 2016-2020 onsdag 31. mai, med fokus på "Post den digitale transformasjonen". Men finnes det noe slikt, og er mediehusene på noen som helst måte forbi? Det vil aldri være noe slikt som "post den digitale transformasjonen", men heller "post transformasjonen for å bli digital - og digitalisert". Da venter blockchain og mikrobetaling for å nevne to nye teknologier som kan disrupte mediebransjen. Mer teknologi, men ikke minst mer godt journalistisk innhold står sentralt.

Tiden da mediene hadde monopol på innhold er over. Kanal trumfer merkevare (og mediehus), og kanal trumfer innhold. Med dagens teknologi kan alle bli sine egne mediehus, og det ser vi også stadig oftere eksempel på. Sist ute er Drammen kommune som...
 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.