#302: Aldrig mer ont i ryggen av löpning med Markus Greus

Ont i ryggen av löpning eller annan träning? Då är det här avsnittet för dig! Tillsammans med Markus Greus, sjukgymnasten som har vigt sitt liv åt att hjälpa så många som möjligt till en smärtfri kropp, går vi igenom varför ryggen är så utsatt när vi tränar och vad man kan göra för att bli av med problemen. Vi kommer in på varför det är bättre att göra en knäböj med tårna framåt än i sk sumoposition, varför en del får ont i ryggen av yoga och varför många personliga tränare kanske borde bli lite stressade av saker som framkommer i det här avsnittet. Flera lyssnarfrågor besvaras också, bland annat om falsk ischias, smärta på ena sidan av ländryggen, ont i höften, diskbråck – och mycket mer. Tack för att du lyssnar!


Övningstips från Markus:


Övningar för att mjuka upp och stärka från fötterna upp till bäckenet/ländryggen: https://www.youtube.com/playlist?list=PL31a53PVpPGZwt9PFVWFQM1izKnU0HCAR


Följ Maratonpodden i sociala medier:


Instagram: https://www.instagram.com/maratonpodden


Facebook: https://www.facebook.com/maratonpodden


Följ Petra:


Instagram: https://www.instagram.com/maratonpetra

Vill du lyssna reklamfritt? Då är du välkommen till Maratonpodden+. Det kostar 23 kronor i månaden plus moms (29 SEK ink moms) och du kan självklart avsluta din prenumeration när du vill. Läs mer här: https://plus.acast.com/s/maratonpodden.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.