#180: Frida Karlsson, knäckte "omöjliga" Johaug på upploppet

En av Sveriges främsta längdåkare just nu gästar Maratonpodden! När över halva tremilen i Holmenkollen var åkta ledde norska giganten Therese Johaug med över en minut. Men efter 18,4 kilometer valde svenskorna att göra något som nästan alla andra åkare struntade i: de bytte skidor. Detta skulle visa sig vara ett genidrag – och allra bäst flyt hade Frida Karlsson. Strax innan målgång var hon ikapp, spurtade sedan ner Johaug – och hennes allra första världscupseger var ett faktum. Det här var också första gången någonsin som en svensk kvinnlig längdåkare tar hem segern i detta prestigefyllda lopp.

Känslosamt såklart och en sanslöst skön revansch efter att hon i slutet av förra året stängdes av från allt tävlande på grund av hälsoproblem. Självklart vill jag höra alla detaljer om det här fantastiska loppet och om hur hon tog sig tillbaka efter avstängningen. Men något jag också är mycket nyfiken på är hennes mentala träning, som verkar ha stor del i hennes framgångar. Redan som 16-åring började hon samarbetet med mentala coachen Stig Wiklund.

Fridas träning vill vi förstås också veta mer om, samt om hennes löpning. För hon har faktiskt också tillhört juniorlandslaget i friidrott. . Dessutom: detta avsnitts samarbetspartner Flowlife har ett fint erbjudande till dig: 20 % rabatt på hela sortimentet fram till och med den 31 augusti. Handlar gör du på www.flowlifesweden.com och ingen rabattkod behövs – rabatten är redan dragen. Avsnittet presenteras i samarbete med Flowlife. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.