92. Sarah Lahti om skadorna och stundande halvmaraton-VM

I det nittioandra avsnittet av ”Maratonlabbet - en podcast om löpning” pratar vi med Sarah Lahti som efter några skadefyllda säsonger nu är tillbaka med full kraft. Sarah slog igenom ordentligt 2016 när hon som 21-åring slog det svenska rekordet på 10 000m två gånger om och kom tolva på OS i Rio de Janeiro. Året efter slog hon det svenska rekordet på halvmaraton i sin debut på distansen. Men hennes utveckling stannade av på grund av flertalet skador som hållit henne borta från löpningen stora delar av de senaste åren. Nu är Sarah skadefri igen och i helgen springer hon VM i halvmaraton för Sverige. Intervjun startar vid minut 47.30.
Dessutom innehåller avsnittet race report från Eriks nya PB på 10 000 meter och Johan berättar om sitt nysatta PB på halvmaraton. Och så jämförs Nike Vaporfly Next och Nike Alphafly.
Följ Maratonlabbet för att se om Johan Forsstedt och Erik Olofsson fortsätter att utvecklas och klarar sina stenhårda mål för 2020, sub 2.45 respektive sub 2.30 på maraton i höst.