87. Huurrecht en de (juridische) ontwikkelingen: Waar moet u rekening mee houden?

Dit is aflevering 87 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Justine van Lochem, partner en advocaat huurrecht bij Van Benthem & Keulen, in op de maatschappelijke en daaraan gerelateerde juridische ontwikkelingen van het huurrecht.

 

Het huurrecht is volop in beweging. Er is nieuwe wetgeving en rechtspraak, zowel op nationaal als Europees niveau. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw onderneming en waar moet u rekening mee houden?

 

In deze podcast schetst Justine, die op 9 juni 2023 haar inaugurele rede ‘Huurrecht: tussen contract, bescherming en beleidsdoelen’ uitsprak aan de Rijksuniversiteit Groningen, enkele huurkwesties zowel vanuit het perspectief van een huurder als een verhuurder. Niet alleen de woningmarkt komt aan bod, maar ook de huur van horeca-, retail- en kantoorpanden. Daarnaast legt Justine uit waar bedrijfsjuristen op moeten letten als zij een huurovereenkomst sluiten en hoe ESG (Environmental, Social and Governance) ook in het huurrecht een steeds grotere rol krijgt.

 

Wilt u meer weten over huurrecht en de ontwikkelingen of heeft u een concrete vraag? Neem dan contact op met Justine van Lochem.


Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.


Licht op Legal kunt u via onze website, Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.


Dit is een podcast van Van Benthem & Keulen. U vindt ons op:

vbk.nl

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.