85. Wetsvoorstel opheffing verpandingsverboden: Wat betekent dit wetsvoorstel in de praktijk?

Dit is aflevering 85 van Licht op Legal. In deze aflevering gaan Rhea Bask, advocaat Herstructurering & Insolventie bij Van Benthem & Keulen en Anouk Lankhaar, advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution bij Van Benthem & Keulen in op het Wetsvoorstel opheffing verpandingsverboden.


Veel contracten bevatten een bepaling waarin de overdracht of verpanding van vorderingen wordt verboden. Zogenoemde "verpandingsverboden" zorgen ervoor dat de kredietruimte van midden- en kleinbedrijven (mkb) wordt begrensd, zo stelt de Nederlandse wetgever. Door het opnemen van verpandingsverboden in contracten te verbieden, zouden bedrijven meer ruimte krijgen om hun activiteiten te financieren en liquiditeitsproblemen te voorkomen. Tevens wenst de wetgever nieuwe formaliteiten aan de overdracht en verpanding te verbinden.


In deze podcast bespreken Rhea en Anouk voor welke gevallen deze nieuwe wet straks geldt, wat het betekent voor bestaande contracten en wat de gevolgen voor de praktijk zijn.


Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Rhea Bask of Anouk Lankhaar.


Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.


Licht op Legal kunt u via onze website, Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.


Dit is een podcast van Van Benthem & Keulen. U vindt ons op:

vbk.nl

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.