73. Het rechtmatigheidsonderzoek in faillissement: Wat onderzoekt een curator?

Dit is aflevering 73 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Rhea Bask, advocaat Herstructurering & Insolventie bij Van Benthem & Keulen, in op faillissementen en de rol van de curator.


Als gevolg van de recente economische ontwikkelingen komen steeds meer ondernemingen in zwaar weer terecht. Ook het aantal uitgesproken faillissementen neemt sinds kort weer toe. Als uw bedrijf of leverancier failliet wordt verklaard, stelt de rechtbank een curator aan. De curator heeft een aantal wettelijke taken. Zo gaat hij in het kader van het rechtmatigheidsonderzoek actief op zoek naar antwoorden op de vraag wat de oorzaken van het faillissement zijn geweest. Wat was de rol van het bestuur en andere belangrijke personen binnen het bedrijf, en kan er iemand aansprakelijk worden gehouden voor de schade van de schuldeisers van de failliet?


Wilt u meer weten over de rol van de curator of het rechtmatigheidsonderzoek? Neem dan contact op met Rhea Bask. Wilt u meer weten over herstructureren en het voorkomen van faillissementen? Lees dan de blogs ‘Herstructureren in crisistijd’ die het team Herstructurering momenteel schrijft over dit onderwerp. De blogs vindt u op onze website en zijn te lezen via deze link.


Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.


Licht op Legal kunt u via onze website, Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.


Dit is een podcast van Van Benthem & Keulen. U vindt ons op:

vbk.nl

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.