70. Terugbetaling van coronaschulden en overheidssteun: Hoe gaat u hiermee om?

Dit is aflevering 70 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Margreet Eveleens-van der Zwaag, advocaat Herstructurering & Insolventie bij Van Benthem & Keulen, in op de terugbetaling van coronaschulden en teveel ontvangen NOW-steun.


Ondernemers kregen vanaf 2020 te maken met (financiële) coronamaatregelen. Zij konden onder andere bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst aanvragen en gebruik maken van NOW-steun. De terugbetaling van de belastingschuld die is opgebouwd als gevolg van deze maatregelen is op 1 oktober 2022 gestart. Ondernemers krijgen dan in principe 5 jaar de tijd om de belastingschuld af te lossen. Maar hoe gaat u dit doen? Wat betekent dit voor uw onderneming, waar moet u op letten en wat moet en kunt u doen als u enorme schulden heeft?  


In deze podcast bespreekt Margreet aan de hand van praktische stappen wat u als ondernemer kunt en moet doen en waar u op moet letten. Daarnaast geeft zij handige tips.


Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Margreet Eveleens-van der Zwaag.


Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.


Licht op Legal kunt u via onze website, Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.


Dit is een podcast van Van Benthem & Keulen. U vindt ons op:

vbk.nl

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.