66. Het gebruiken van algemene voorwaarden in aanbestedingen; een beschouwing

Dit is aflevering 66 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Walter Engelhart, partner en advocaat Aanbestedingsrecht bij Van Benthem & Keulen, in op het onderwerp algemene voorwaarden en aanbestedingen.

 

In aanbestedingen dicteert de aanbestedende dienst de van toepassing zijnde algemene voorwaarden. Daarbij is men gebonden aan regels waaronder transparantie en proportionaliteit. Vanuit de praktijk signaleert Walter dat het gebruiken van algemene voorwaarden door de aanbestedende dienst belangrijk wordt gevonden, maar dat tegelijkertijd over de inhoud van die algemene voorwaarden vaak niet heel lang lijkt te zijn nagedacht. De algemene (verkoop)voorwaarden van de inschrijvers mogen door de inschrijvers niet van toepassing worden verklaard op hun inschrijving, dat zou hun inschrijving ongeldig maken, terwijl hun algemene voorwaarden vaak wel specifieker zijn opgesteld voor het type opdracht dat wordt aanbesteed. 

 

In deze podcast geeft Walter een beschouwing inzake het gebruiken van algemene voorwaarden in aanbestedingen in het licht van de regels van bijvoorbeeld transparantie en proportionaliteit en geeft hij tips voor zowel aanbestedende diensten als inschrijvers.

 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Walter Engelhart.


Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.


Licht op Legal kunt u via onze website, Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.


Dit is een podcast van Van Benthem & Keulen. U vindt ons op:

vbk.nl

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.