61. Jaarrekeningen bij B.V.’s: Wat zijn de belangrijkste (juridische) zaken waar u op moet letten?

Dit is aflevering 61 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Pauline van Hecke-Margry, kandidaat-notaris bij Van Benthem & Keulen, in op jaarrekeningen van B.V.’s

 

Ieder jaar rond mei start het jaarrekeningen seizoen omdat besturen van B.V.’s verplicht zijn om binnen 5 maanden na afloop van het boekjaar de jaarrekening op te stellen. Maar wat zijn de belangrijkste (juridische) zaken waar u op moet letten bij het opstellen en vaststellen van een jaarrekening van uw B.V. ?

 

In deze podcast bespreekt Pauline de drie belangrijkste zaken die moeten gebeuren bij het opstellen van een jaarrekening namelijk; het opstellen, vaststellen en openbaar maken van de jaarrekening. Per onderdeel geeft Pauline aan wat dit onderdeel inhoudt, wat daarvoor moet gebeuren en wie erbij betrokken zijn.

 

Wilt u meer weten over de ondernemingsrechtelijke aspecten van het opstellen en vaststellen van jaarrekeningen? Neem dan contact op met Pauline van Hecke-Margry.


Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.


Licht op Legal kunt u via onze website, Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.


Dit is een podcast van Van Benthem & Keulen. U vindt ons op:

vbk.nl

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.