22. Spoedwet aanpak stikstof: wat betekent dit voor u?

Dit is aflevering 22 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Mathilde van Velzen-de Boer, advocaat omgevings- en bestuursrecht bij Van Benthem & Keulen, in op de Spoedwet aanpak stikstof (SAS) die per 1 januari 2020 is ingegaan. Het doel van die wet is de stikstofbelasting op Natura 2000-gebieden te verminderen, natuur te herstellen, en de toestemmingsverlening voor activiteiten zoals woningbouw, weer vlot te trekken. In deze podcast bespreekt Mathilde 3 belangrijke onderdelen uit de SAS: de reikwijdte van de vergunningplicht, de drempelwaarde en het stikstofregistratiesysteem. Zij vertelt waar je als bedrijfs-/overheidsjurist en als ondernemer binnen onder andere de bouw- en vastgoedsector rekening mee moet houden.


Heeft u vragen over stikstof, bijvoorbeeld in relatie tot uw project, of wilt u meer informatie over de Spoedwet aanpak stikstof? Neem dan contact op met Mathilde van Velzen-de Boer.


Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.


Licht op Legal kunt u beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, uw eigen favoriete podcastapp en vbk.nl/lichtoplegal.


Dit is een podcast van Van Benthem & Keulen. U vindt ons op:

vbk.nl

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.