#325 Vägen ur alkohol och narkotikaproblem med Kristina Berglund

Boken heter "Välja väg - utredning, stöd och behandling vid alkohol- och narkotikaproblem" och gäst är forskaren och författaren Kristina Berglund.


Alkohol- och narkotikaproblem är vanligt förekommande i vårt samhälle. Både personerna som har ett beroende och deras anhöriga drabbas, vilket är viktigt att beakta när samhället erbjuder vård, stöd och behandling. Att människor hamnar i alkohol- eller narkotikaproblem kan bero på såväl genetiska, psykologiska som sociala faktorer. Boken är en kliniskt orienterad bok, med stöd i omfattande forskning, som beskriver utredningsförfarande och grunderna i en kvalitativt god behandling och relevanta stödinsatser. Att ta sig ur beroendeproblematik är inte omöjligt, men många gånger oerhört svårt.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vart går gränsen mellan bruk och missbruk när det kommer till alkohol? Vilka faktorer ligger bakom att människor blir beroende av alkohol och droger? Vad är avgörande för att ta sig ur alkohol- och drogproblematik? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.