#352 Utvecklingspsykologiska perspektiv på barns lärande med Gunilla Guvå

Boken heter "Utvecklingspsykologiska perspektiv på utveckling och lärande i skola och förskola" och gäst är författaren Gunilla Guvå. 


Boken beskriver hur psykologiska teorier om barns lärande och utveckling är användbara inom skola och förskola. Annorlunda uttryckt: hur barnen med hjälp av psykologiska teorier blir begripliga och hanterbara. En nyckel är det samspel mellan inre och yttre förutsättningar som driver utvecklingen och lärande framåt. Det beskrivs också hur eleverna utvecklas och lär genom lek och hur pedagoger kan arbeta med att utveckla en samling barn i en klass till en fungerande grupp.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Hur kan utvecklingspsykologiska perspektiv hjälpa till att förstå och stötta lärande hos barn? Varför är trygghet "steg ett" för att lyckas med lärande i skolan och förskolan? Varför är lek och raster en viktig arena för lärande och utveckling - och hur kan pedagoger arbeta med detta? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.