#338 Ut ur Kabul med Robert Karjel

Boken heter "Ut ur Kabul - Den svenska evakueringen från Afghanistan" och gäst är författaren Robert Karjel


Evakueringen från Kabul 2021 är en händelse som snabbt skrev in sig i historieböckerna. Efter 20 år av militär närvaro, där Sverige varit en av många länder som bidragit, blev alla tillslut tvungna att evakuera sin personal under dramatiska former. Det hela ledda till att Kabul föll i talibanernas händer i augusti 2021. Robert Karjel har intervjuat alla som deltog i Sveriges insats och upplevde den inifrån – från ministrar och ambassadörer till specialförband och lokalanställda afghaner. Det är en berättelse som skildrar det djupa mänskliga lidande som uppstod när Sverige lämnade Afghanistan. Men det är också en berättelse som innehåller otroliga insatser från de personer som var på plats. Många gånger scener som tagna ur fiktiva Hollywood filmer. 


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad gör evakueringen från Kabul 2021 unik? Hur hanterade Sverige evakueringen jämfört med andra länder? Vilka insatser blev betydelsefulla och varför? Vad kan vi lära oss av den här historien? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.