#315 Att behandla och bota tandvårdsrädsla med Ulla Wide

Boken heter "Tandvårdsrädsla" och gäst är författaren och psykologen Ulla Wide.


Även om tandläkarbesök inte brukar tillhöra människors favoritsysselsättning, är det som tur är inte alla som upplever stark tandvårdsrädsla. Men ungefär 10 procent av den vuxna befolkning är drabbade av detta, vilket innebär att tandvårdsrädsla betraktas som ett folkhälsoproblem. Ett problem som i förlängningen leder till stora kostnader, men inte minst påverkar individerna själva i form av sämre oral hälsorelaterad livskvalitet. Den här boken vänder sig dels till yrkesverksamma inom tandvården (tandläkare, tandsköterskor, psykologer m.fl.), men också till personer som själva lider av tandvårdsrädsla. Med utgångspunkt i klinisk erfarenhet såväl som forskning och utvecklingsarbete - ges förklaringar och tillvägagångssätt för att förstå, möta, bemöta, behandla och hjälpa individer med tandvårdsrädsla.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Hur uttrycker sig tandvårdsrädsla och vad får det för konsekvenser för individen? Vad kan yrkesverksamma inom tandvården göra för att bemöta patienter med tandvårdsrädsla på bästa sätt? Vad finns det för olika behandlingar mot tandvårdsrädsla och hur kan det botas? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.