#293 Därför borde fler skippa att läsa nyheter med Tobias Wahlqvist

Boken heter "Skippa nyheterna - Varför jag slutade läsa nyheter och varför du också borde göra det" och gäst är författaren Tobias Wahlqvist.


Man måste ju hänga med i nyheterna - eller måste man det? Inte om du frågar Tobias Wahlqvist, som menar att nyhetskonsumtion snarare är överskattat och leder till ökad stress. Nyheter är enligt honom oftare förenklingar av verkligheten, paketerad underhållning eller desinformation - snarare än att de skulle vara informativa och viktiga.


I programmet pratar vi bl.a. om varför Tobias började må bättre efter att han slutade läsa nyheter. Vi pratar om vilka faktorer som gör nyheter problematiska. Och vi pratar om för och nackdelar med att inte följa nyheterna. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Stöd arbetet med podden samtidigt som du får lyssna reklamfritt. För 19kr/mån (15kr + moms) hjälper du till att möjliggöra ett fortsatt arbete. När du signat upp så kommer du får en länk som du kan använda för att lyssna via valfri podcast-app. Du kan när som helst avsluta betalningarna/stödet. https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.