#317 Sexlöshet bland män med Peter Ueda

Boken heter "Man går sin egen väg - Riktningar i sexlöshetens dimma" och gäst är författaren Peter Ueda.


En utgångspunkt i boken är den forskning som visat att unga vuxna som lever under sexlöshet tycks öka - och som högsta uppmätta siffra i ett land har hela 10% av alla 30 åringar aldrig haft sex. Med fokus på män som lever under sexlöshet beskrivs en rad tidstypiska fenomen som alla har med detta att göra. Genom en utblick mot olika delar av världen och en inblick i fenomen som incels, pickup artists (raggningsgurus), 30-åringar som aldrig haft sex, dejtingappar som påverkar våra dejtingbeteenden och självhjälps profiler som menar att unga män måste "ta sig i kragen" - ställs frågan - vad har dessa gemensamt? Vad säger det här om vår tid och vart är utvecklingen påväg?


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Är sexlöhet bland unga vuxna ett växande fenomen och problem? Skiljer sig sexlöshet bland kvinnor och män? Hur förhåller sig sexlöshet bland unga vuxna med fenomen som incels, pickup artists och den nya digitala dejtingarenan (dejtingappar)? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.