#354 Så kommer vi i Sverige påverkas av klimatförändringarna med Peter Alestig

Boken heter "Världen som väntar - vårt liv i klimatförändringarnas tid" och gäst är författaren Peter Alestig.


Sverige håller med all tydlighet på att förändras. Det snöar mindre, regnar mer och har redan blivit varmare. Ändå är det många svenskar som tänker att klimatförändringar främst drabbar andra delar av världen. Men så är det inte. Redan idag har den globala uppvärmningen hotat vår tillgång på mat, gett oss nya sjukdomar och påverkat vår roll i världspolitiken. Och det är förmodligen bara början. I boken gör klimatjournalisten Peter Alestig en framåtblick mot 2050 och beskriver hur våra liv kommer att påverkas på sätt vi inte kunnat föreställa oss.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: På vilka sätt kommer vi i Sverige drabbas av extremvädren? Hur kommer översvämningar och värmeböljor påverka bostadsbranschen? Och vad kommer hända med tillgången på mat när vissa basvaror inte längre går att odla? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.