#292 Så får vi fler pojkar att lyckas i skolan med Fredrik Zimmerman

Boken heter "Nya vägar till en likvärdig skola - Hur teorier om antipluggkultur leder fel och vad vi istället kan göra för att fler pojkar ska lyckas i skolan" och gäst är författaren Fredrik Zimmerman.


Att pojkar presterar sämre än flickor (på gruppnivå) i skolan är inte bara ett utbrett problem, det är numera även en fråga om att vi inte lyckas skapa en likvärdig skola. De senaste åren har en dominerande förklaring varit att många pojkar ägnar sig åt en antipluggkultur, vilket Fredrik Zimmerman upptäckt är fel. Teorin om antipluggkultur har dessutom lett till att vi hjälper pojkarna på fel sätt. I boken sammanfattas forskning som pekar i en annan riktning, och det ges svar på vad som behöver göras för att fler pojkar ska lyckas i skolan. 


I programmet pratar vi bl.a. om varför teorin om antipluggkultur lett oss fel. Vi pratar om vad som egentligen ligger bakom att pojkar på gruppnivå presterar sämre än flickor i skolan. Och vi pratar vad lärare och föräldrar kan göra för att fler pojkar ska lyckas i skolan. Lyssna och få en kortversion av boken!


Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Stöd arbetet med podden samtidigt som du får lyssna reklamfritt. För 19kr/mån (15kr + moms) hjälper du till att möjliggöra ett fortsatt arbete. När du signat upp så kommer du får en länk som du kan använda för att lyssna via valfri podcast-app. Du kan när som helst avsluta betalningarna/stödet. https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.