#297 Medie- och informationskunnighetens paradoxer med Jutta Haider

Boken heter "Paradoxes of media and Information Literacy - The crisis of information" och gäst är författaren och forskaren Jutta Haider.


Internet och sociala medier sågs i början som krafter för demokratisering. På senare tid har den utbredda användningen av sökmotorer, sociala medier och andra digitala plattformar även fått viss motsatt effekt. I flera länder har vi bl.a. sett ett minskat förtroende för statliga institutioner, media, politiker, forskning och rättsväsende - vilket är en del i vad som beskrivs "the crisis of information". Det här har inte minst lett till en ökad medvetenhet och diskussion om vikten av källkritik. Är det källkritik som är den främsta lösningen? Och vart hamnar i så fall ansvaret för den pågående informationskrisen - hos individen? 


I programmet pratar vi bl.a. om vad som beskrivs som "the crisis of information". Vi pratar om vikten av medie- och informationskunnighet. Och vi pratar om vart ansvaret egentligen ligger och hur informationskrisen kan hanteras. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.