#358 Myter, fakta och historia om tatueringar med Helena Meyer

Boken heter "Tatuering - myter, fakta, historia, framtid" och gäst är författaren Helena Meyer.


Tatueringar, konstnärliga uttryck inkarvade på huden, har en förmåga att väcka starka känslor och generera livliga debatter. Tatueringar är ett kulturellt fenomen som sträcker sig över hela världen, men trots dess popularitet omgärdas det fortfarande av fördomar, myter och missförstånd. I den här boken utforskar Helena Meyer tatueringen som fenomen, och till sin hjälp tar hon arkivmaterial, tidningsartiklar och debatter från flera århundraden men också nutida populärkulturellla fenomen.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vilka är de vanligaste myterna om tatuerade personer? Varför väljer människor att tatuera sig? Hur långt tillbaka i historien har människor ägnat sig åt tatueringar? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.