#324 Makt med Alf Rehn

Boken heter "Makt" och gäst är författaren Alf Rehn.


Makt angår oss alla och är något som omgärdar oss konstant. Vi hittar det i vardagen, i forskares teorier, i våra algoritmer och i våra folkrörelser – makt är svårt att ta på, men alltid lika relevant. Samtidigt som makt är något vi människor kan erövra, är makt också något som när som helst kan försvinna. Att utöva makt kräver nämligen att det finns människor som accepterar den. Det finns en rad olika sätt att utöva makt. Genom våld och skrämsel såväl som genom övertalning eller demokratiska val. Men en av de mest centrala ingredienserna i utövande av makt handlar om språk.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad är makt? Hur utspelar sig makt till vardags? Varför är det viktigt att bli medveten om maktens olika aspekter? Varför tycks makthavare bara vilja ha mer och mer makt? Hur hänger språk ihop med makt? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.