#294 Liberal nationalism med Björn Östbring

Boken heter "Nationalstaten - en essä om liberal nationalism och Sveriges framtid" och gäst är författaren Björn Östbring.


Nationalism är inte bara ett begrepp som omgärdas av negativa associationer, många uppfattar också att nationalism står helt i strid med vad en liberal demokrati står för. Enligt författaren Björn Östbring bygger det här på ett utbrett missförstånd kring vad nationalism egentligen betyder. Och istället för att nationalism och liberalism är varandras motpoler - menar han att liberal nationalism är precis vad Sverige behöver. 


I programmet pratar vi bl.a. om vad nationalism egentligen innebär och betyder. Vi pratar om varför liberalism och nationalism av många uppfattas som politiska motpoler. Och vi pratar om varför Sverige skulle behöva liberal nationalism. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Stöd arbetet med podden samtidigt som du får lyssna reklamfritt. För 19kr/mån (15kr + moms) hjälper du till att möjliggöra ett fortsatt arbete. När du signat upp så kommer du får en länk som du kan använda för att lyssna via valfri podcast-app. Du kan när som helst avsluta betalningarna/stödet. https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.