#319 Konsten att kunna ändra åsikt med Stefan Einhorn

Boken heter "Tillåt mig tvivla - en bok om åsikter på gott och ont" och gäst är författaren och läkaren Stefan Einhorn.


Åsikter styr våra liv och när de går isär kan de leda till låsningar, brytningar och farlig polarisering - men oenigheterna kan också vara utvecklande och hjälpa oss tänka nytt. Det menar författarna som i boken försökt kartlägga våra åsikter: hur de formas, hur det kommer sig att de är svåra att ändra på och vad vi kan göra för att utveckla dem. I stor utsträckning tycks det vara bortom vår förmåga att ändra våra åsikter eller att se problemet ur ett annat perspektiv. Vi vill som regel inte bli överbevisade, vi vill snarare få våra föreställningar bekräftade.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Hur formas våra åsikter? Varför är åsikter så svåra att ändra på? Och hur kan vi utnyttja denna kunskap för att bli mindre tvärsäkra och mer insiktsfulla? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.