#337 Klimakteriet, besvärad eller befriad? med Ulrika Hammar

Boken heter "Klimakteriet : besvärad eller befriad?" och gäst är författaren Ulrika Hammar.


Synen på klimakteriet har genom historien pendlat mellan att se det som en sjukdom och som en naturlig del av åldrandet. Det tabu som tidigare funnits har övergått till att tips och råd nu delas öppet, bland annat i diskussionsforum och på sociala medier. Vad som framförallt efterfrågas är botemedel och behandlingar mot de symtom och besvär som klimakteriet för med sig. Vilket gör att marknaden för klimakterierelaterade produkter växer snabbt och värderas idag till nästan 15 miljarder. I boken argumenteras för en bättre och mer jämlik vård. Men också för att vi måste börja se klimakteriet som ett tillfälle och påminnelse om att stanna upp, ta det lugnt och reflektera över våra liv.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Hur har synen på klimakteriet förändrats över tid och hur ser en ut idag? Vad innebär klimakteriet och vad medför det för symptom? Vilka behandlingar finns? Vad bär klimakteriet med sig för möjligheter? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.