#340 Internationell handel och tullhantering med Ulf Holmström

Boken heter "Internationell handel och tullhantering" och gäst är författaren Ulf Holmström. 


Tull är tätt förknippat med det vi passerar på flygplatser när vi är ute och reser. Men tull och tullhantering är betydligt större än så och är inte minst en grundbult för internationell handel. Boken behandlar organisationer, handelsmönster, handelshinder, skatte- och tullregler, förfaranderegler kring tullhantering, klassificering, globala varuflöden, fraktregler med mera. Den är framtagen av tullexperter och vänder sig till alla som vill få bättre förståelse för hur internationell handel och tullhantering fungerar. 


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Hur fungerar tull och skatter vid internationell handel? Vad är tullens uppgift och funktion? Hur ser Sveriges avtal ut med andra länder? Vad innebär frihandelsavtal? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.