#327 Hur nätdejting förändrar våra relationer med Marie Bergström

Boken heter "Kärlekens nya lagar - Hur nätdejting förändrar våra relationer" och gäst är forskaren och författaren Marie Bergström.


Nätdejting har gått från en ganska ovanlig företeelse till att idag ha blivit det vanligaste sättet vi i Sverige träffar nya partners på. Men dejtingapparnas växande popularitet har också väckt kritiska diskussioner. En återkommande kritik har handlat om att en tillgång till ett stort utbud av singlar, där det väntar någon bättre bakom nästa hörn, närmast lett till att det har blivit svårare att "bestämma sig" och binda sig i mer långsiktiga relationer. Många hävdar också att en snedfördelning mellan könen, med fler män än kvinnor som använder dejtingapparna, gör det betydligt svårare för män att hitta en partner. Men stämmer det här verkligen? Boken tar ett helhetsgrepp på hur nätdejtingen har förändrat vårt sex- och kärleksliv. Den reder ut frågetecknen och slår samtidigt hål på en del myter och missförstånd. 


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Har nätdejting lett till att det blivit svårare för singlar att stadga sig? Har dejtingapparna förvandlat dejtandes till en marknad? Är det fler killar än tjejer som använder dejtingappar? Hur skiljer sig normerna för hur tjejer resp. killar beter sig på dejtingapparna? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.